Forvandler liv og samfund

Steve Packwood fra Skotland tog sammen med 3 andre til Serbien, hvor OM arbejder i en FN flygtningelejr. I lejren er der 13- 1500 flygtninge, hvoraf 4-500 er børn. 

Lejren er blot en af de 20 FN flygtninge lejre i Serbien. Lejren ligger tæt på en motorvej. Det var en lejr, hvor busserne med flygtninge fra Grækenland og syden, blot standsede for natten, inden de fortsatte deres rejse mod Tyskland. Men da Kroatien og Ungarn lukkede deres grænser for flygtninge, er de alle blevt “fanget” her.  OM har et chai (te)-telt i lejren. Det er det eneste sted at flygtningene kan få noget varmt at drikke.  Der serveres 2400 kopper chai hver dag mellem kl 9 og 19:30. De som kommer og hjælper med serveringen arbejde i 2 holds skift. Udover at servere te er der også stor begejstring blandt børnene når der er tid til at lege med dem.  Steve’s team havde taget farveblyanter, bordtennisbolde mv med og det bragte stor lykke.

Har du lyst til at tage til Serbien og hjælpe 4 - 7 dage eller længere så kontakt Kristian Knudsen på OM kontoret: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.